Първоначално публикувано от Sergey_gigov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
имам странен проблем???
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Sergey_gigov Покажи съобщениезаради сервото -- не мисля - по вероятното е да прави по- богата смес -съответно да влиза и повече въздух - при тези високи обороти
Двигателя си работи на ниски обороти (празен ход) само дето колата се движи ( по инерция) със 200 да кажем...
Ако си направите труда да питате Гугъл ,ще разберете ,че този ефект го има и при Форд и при Опел и къде ли не...
Бях чел преди време ,че именно заради спирачките ,вакума трябва да е подсигурен и презапасен когато ще се спира с висока скорост а самата кола нее на скорост!!!!sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение... От какво ще я прави тая по-богата смес?!!? Нали все пак има дебитомер които отчита колко въздух се засмуква от двигателя....
Двигателя си работи на ниски обороти (празен ход) само дето колата се движи ( по инерция) със 200 да кажем...
Ако си направите труда да питате Гугъл ,ще разберете ,че този ефект го има и при Форд и при Опел и къде ли не...
Бях чел преди време ,че именно заради спирачките ,вакума трябва да е подсигурен и презапасен когато ще се спира с висока скорост а самата кола нее на скорост!!!!Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
ами държи 1500 оборота...за секунди и отива на 1700...когато почна да намалям например да отбивам на некои паркинг...спирам на място и за нула време оборотите си застават на 800 900....незнам требва се кача на друга алфа 1.6 и да вдигна 200км да разбера как се даржи като поведение...разбирам оборотите да са 1100 1200 но 1700 са си доста може би???Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP + Chip
Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP
Comment
-
сложи си кутията с филтъра (оригиналните + сандъка кото е отдолу в бронята) и пак пробвай , все пак сичките тея сандъци не са сложени да тежат на колата а да успокояват въздушната струя . Изкараи си главата през прозореца с 200км и си отвори устата и ще разбереш какво му е на въздушния филтър . Дроселовата клапа е с пружина и налягането на въздуха я преодолява , МПХто регулира и докато се наместят дросела и МПХто оборотите играят
Така си го обяснявам аз и спинкам спокойно , не ангажирам никой с мнението си146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим
Comment
-
Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщениесложи си кутията с филтъра (оригиналните + сандъка кото е отдолу в бронята) и пак пробвай , все пак сичките тея сандъци не са сложени да тежат на колата а да успокояват въздушната струя . Изкараи си главата през прозореца с 200км и си отвори устата и ще разбереш какво му е на въздушния филтър . Дроселовата клапа е с пружина и налягането на въздуха я преодолява , МПХто регулира и докато се наместят дросела и МПХто оборотите играят
Така си го обяснявам аз и спинкам спокойно , не ангажирам никой с мнението сиСега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP + Chip
Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP
Comment
-
Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщениесложи си кутията с филтъра (оригиналните + сандъка кото е отдолу в бронята) и пак пробвай , все пак сичките тея сандъци не са сложени да тежат на колата а да успокояват въздушната струя . Изкараи си главата през прозореца с 200км и си отвори устата и ще разбереш какво му е на въздушния филтър . Дроселовата клапа е с пружина и налягането на въздуха я преодолява , МПХто регулира и докато се наместят дросела и МПХто оборотите играят
Така си го обяснявам аз и спинкам спокойно , не ангажирам никой с мнението си166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеНяма такова нещо, дроселовата клапа НЕ МОЖЕ да се отвори от налягане/вакум.2 месеца се борих с този проблем И НИЩО сега
спинкам спокоино и не изключвам от скорост докато карам
П.П проблема е че са ни меките резервните гуми в багажниците и затова играят оборотите
---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:18 ----------
единственото което знам със сигурност е ,че колата когато я купих беше с 15-20 градуса аванс на всмукателния вал (спрямо зацепването с петите) колата вървеше като бясна и гореше малко СЛЕД зацепване с петите оборотите почнаха да играят от 2500 до 500 . оттогава съм правил поне 7-8 презацепвания НА ОКО стигнах до задоволителен резултат с тез обороти обаче вървенето не мога да оправя146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим
Comment
Comment